Warning: Use of undefined constant blog_title - assumed 'blog_title' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/3/0/c/oleby.net/httpd.www/wp-content/themes/purity/includes/page-title.php on line 27 Nyheter

Warning: Use of undefined constant blog_tagline - assumed 'blog_tagline' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/3/0/c/oleby.net/httpd.www/wp-content/themes/purity/includes/page-title.php on line 28

Varför Fiber?

De flesta bedömare menar att villor och företag ska ha fast anslutning till bredbandsnät bestående av optiska fiberkablar. Det ger den överlägset bästa kapaciteten. Trådlösa system, mobilt bredband, kan idag inte leverera samma höga kapacitet. Även för trådlösa lösningar krävs att fiberoptiska kablar finns till området. Oftast är det från närmaste mast som kommunikationen går trådlöst. Därför behövs fibernät byggas ut till alla delar av landet.

Inom Torsby Kommun bildas just nu ett antal ”Fiberföreningar” som skall se till att ett fibernät för höghastighetsinternet byggs. Detta är inget nytt. I angränsande kommuner har flera fiberföreningar bildats och några är helt klara med projektet. Vi har bildat  Oleby NET fiberförening. En interrimstyrelse är utsedd och arbetet har startat.

Eftersom inga kommersiella krafter kommer att bygga ut fibernät till våra fastigheter får vi göra det själva. Bidrag har betalats ut till andra fiberföreningar i glesbygd. Vår förening har också ansökt om bidrag.

Att ha en fiberuppkoppling i fastigheten ökar värdet på fastigheten. Vår ambition är att få med så många fastigheter som möjligt. Det föråldrade kopparnätet har begränsningar och kommer inte att underhållas. Med en uppbyggnad av ett fiberoptiskt nät tillgodoses Telefoni, TV och Bredband/internet och på så sätt säkrar vi framtidens behov.

 

Tillgång till dagens och morgondagens tjänster

Ett bredbandsnät som består av optiska fiberkablar är en framtidssäker och robust IT-infrastruktur, som kommer att fungera under många år. Att ansluta sitt företag eller sin villa till ett fibernät innebär att man kan få tillgång till dagens men också morgondagens bredbandstjänster. Tjänster för exempelvis näthandel, telemedicin, övervakning, HD-TV och framtida tjänster som vi idag inte vet så mycket mer om än att de kräver mer kapacitet än dagens bandbredd tillåter.

Warning: Use of undefined constant sidebar - assumed 'sidebar' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/3/0/c/oleby.net/httpd.www/wp-content/themes/purity/single.php on line 29