Warning: Use of undefined constant blog_title - assumed 'blog_title' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/3/0/c/oleby.net/httpd.www/wp-content/themes/purity/includes/page-title.php on line 27 Nyheter

Warning: Use of undefined constant blog_tagline - assumed 'blog_tagline' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/3/0/c/oleby.net/httpd.www/wp-content/themes/purity/includes/page-title.php on line 28

Nu är det slut…

Nu är fiberföreningens saga slutligen all. Det sista beslutet togs på den sista extrastämman där ett 60-tal medlemmar slutit upp för att ge sitt sista bifall till föreningens nedläggning. Nu skall vår likvidationsadvokat skicka in protokollet ifrån stämman till bolagsverket med lite andra uppgifter. Efter det så finns inte längre Oleby NET Fiberförening Ek. längre kvar. Det känns lite tomt egentligen, fastän vi inte gjort något egentligt jobb på nära nog ett år nu.

Advokaten Per-Olov Dungel, som tidigare bott i Oleby, gjorde under stämman även en kort revisionsberättelse där föreningens utgifter och tillgångar redovisades efter ordning. Då alla kvarvarande fordringar betalats så är varje medlems kvarvarande andel värd ca 4700kr. Det innebär att vi i Oleby har byggt ett fibernät i egen regi och utan bidrag för ca 15300kr per medlem. Det är inte så illa pinkat när man tänker på det!

Så fort vi i f.d. styrelsen fått in alla medlemmars bankuppgifter så kommer vi så fort som möjligt att genomföra utbetalningarna till alla dem som en gång betalade in avgiften till föreningen. Som finns beskrivet i våra stadgar så tillfaller alla kvarvarande tillgångar dem som varit medlem i föreningen. Så har man köpt en fiberutbyggd fastighet i Oleby och inte överlåtit medlemskapet i föreningen i samband med detta så tillfaller föreningsandelen den föregående ägaren/medlemmen av fastigheten. Enda undantaget är i de fall som fastigheten gått i arv då medlemsandelen betalas ut till dödsboet.

Till sist så vill vi i föreningen i yttersta välmening bara klargöra att om man vill visa sin uppskattning för det arbete som er före detta styrelse lagt ner för att förverkliga drömmen om fiber till alla fastigheter i Oleby så kan man göra detta genom att Swisha valfritt belopp till 070-2575453 (Johan Lind) så kommer vi att dela broderligt på pengarna som kommer in. Nedan finns en snabbkod som man kan skanna med sin Swish-app för att underlätta överföringen. Vill eller kan man inte använda Swish, så går det bra att ringa eller skicka ett SMS till telefonnumret ovan, så skickar jag ett bankkontonummer med vilket man kan sätta in valfritt belopp via sin bank eller internettjänst. Oavsett vilken typ av överföring ni gör så märk den med ”Oleby Fiber” eller liknande, så blir det lite lättare att hålla reda på det hela.

Med detta så ber i f.d. styrelsen att få tacka för oss. Det har varit en ära och ett privilegium att ha fått förtroendet av alla er medlemmar att planera och genomföra byggandet av vårt fibernätver under de år som har gått sedan starten!

Vänligen
//Styrelsen, genom Johan Lind

 

Warning: Use of undefined constant sidebar - assumed 'sidebar' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/3/0/c/oleby.net/httpd.www/wp-content/themes/purity/single.php on line 29