Warning: Use of undefined constant blog_title - assumed 'blog_title' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/3/0/c/oleby.net/httpd.www/wp-content/themes/purity/includes/page-title.php on line 27 Nyheter

Warning: Use of undefined constant blog_tagline - assumed 'blog_tagline' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/3/0/c/oleby.net/httpd.www/wp-content/themes/purity/includes/page-title.php on line 28

Grävarbetet fortsätter

En liten statusuppdatering inför vecka 47

Vi har nu blivit klara med all stakning i hela området. Om vi har stakat alldeles galet någonstans så kontakta genast någon i styrelsen (exempel Tommy tel 070-595 00 31) så vi får rätta till felaktigheter i så god tid som möjligt innan grävaren kommer.

Med grävningen har vi nu kommit ungefär halvvägs. Vi ska snart påbörja arbetet med de centrala delarna av Oleby och tidsschemat ser ut ungefär så här:

Vecka 47 kommer grävning att ske på:

  • Edet, sista etappen.
  • Byggmodul, Ångrike och vidare mot TACC.
  • Busshållplatsen och området Babordsvägen/Styrbordsvägen
  • Eventuellt påbörja Kaptensvägen,  om allt går bra.

Under vecka 48 fortsätter de på Kaptensvägen och har sedan förhoppningsvis fått klart med alla tillstånd att göra de arbeten som berör Trafikverkets vägar norr ut från Oleby Skola och i Kälkerud.

Under söndagen den 15 november kommer styrelsen att lämna in den aktuella avtalslistan till Telia/Skanova. När detta är gjort blir det svårare för nytillkommande att ansluta sig till fiber via fiberföreningen. Vi vet faktiskt inte heller om eller hur detta kan göras av kunder i efterhand, men vi försöker att ta reda på mer om detta så snart det går.

Antagligen är det så att det fortfarande går bra att bli medlem i föreningen och även skriva på avtal och allt det andra, men vi som förening kan inte garantera att abonnenter som tillkommer efter den 15/11 kommer att få igång sin anslutning samtidigt som de 175 medlemmar som skrivit på avtalet innan det här datumet. Detta för att dessa inte beretts någon plats i telestationen inne i Torsby. Men självklart kommer det gå att ansluta sig till fibern genom Telia/Skanova vid ett senare skede eftersom alla boende i området har förberetts för fiber från telefonstationen i Torsby ut till vår knutpunkt i Oleby, men pris och väntetid är ännu så länge okänt.

I  övrigt så har vi haft några missöden med avgrävda tele och el-kablar som vi ber så hemskt mycket om ursäkt för. Det är beklagligt och vi försöker självklart att undvika detta, men vi har väldigt svåra förutsättningar i vissa områden där befintliga ledningar inte alltid stämmer överrens med vad kartor och kabelutsättare säger.

Vi håller också på att samla in de sista markavtalen som även de skall lämnas vidare till . Vet ni med er att ni inte skrivit på något sådant och alltså inte lämnat ert markavtal till oss redan eller kanske har ni ett jobb eller liknade med konstiga tider, kontakta gärna någon i styrelsen för göra upp en tid för att skriva avtal, så underlättar ni väldigt mycket för oss  styrelsen

För markavtalsskrivning, kontakta.

  • Per-Anders Nilsson 070-667 15 97
  • Johan Lind 070-257 54 53
  • Pälle Nilsson 070-272 91 20

 

MVH Per-Anders Nilsson, Ordförande OlebyNet.

Warning: Use of undefined constant sidebar - assumed 'sidebar' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/3/0/c/oleby.net/httpd.www/wp-content/themes/purity/single.php on line 29