Warning: Use of undefined constant blog_title - assumed 'blog_title' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/3/0/c/oleby.net/httpd.www/wp-content/themes/purity/includes/page-title.php on line 27 Nyheter

Warning: Use of undefined constant blog_tagline - assumed 'blog_tagline' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/3/0/c/oleby.net/httpd.www/wp-content/themes/purity/includes/page-title.php on line 28

Från extrastämman 3/5 2015

Söndagen den 4 Maj höll Oleby NET extrastämma.

Var vill börja att tacka alla som dök upp på mötet, det var roligt att så många kunde komma!

Mötet började med att styrelsen informerade om att vi inte är berättiga till bidrag längre eftersom vi räknas som ett samhälle med över 200 invånare. Enligt PTS så är det då lönsamt för kommersiella aktörer och bygga fiber. Vi håller inte riktigt med i detta och då  vi frågade Skanova när de byggde fiber i Torsby centrum så sade de att det inte var ekonomiskt intresserat för dom just då.

Vi tror att denna regel kommer ändras, alternativt att vi får dispens så småningom. Vi tror dock att det kommer ta lång tid, kanske ett till tre år, och när vi så småningom får okej, så är risken stor att bidragspengarna är slut eller att vi hamnar längst ner i nån prioriterings lista och blir utan pengar ändå.

Hur mycket kostar det att bygga utan bidrag undrar ni. En väldigt grov uppskattning hamnar runt 40’000kr per anslutning allt som allt. Detta är ju inget alternativ som vi tycker är rimligt, men vi har sett en liten öppning och det är att Skanova tillåter oss att anlägga fibern via byalagsmodellen, där Skanvoa helt står för fiber och blåsning. Enligt våra beräkningar utgör detta ungefär halva den totala projektkostnaden. Så lite granna beroende på på hur många som vill ansluta sig hamnar vi någonstans runt 20’000kr per anslutning.

Grafen anger kostnad per anslutning vid några exempelantal.

Bild2

Efter informationsgenomgången kom vi till nästa steg på dagordningen; att medlemmarna skulle få avgöra om vi ska dra projektet vidare eller inte. resultatet för omröstningen blev så här:

  • Gå vidare: 61
  • Blank: 1
  • Avsluta projekt: 0

Styrelsen hade som förslag att minst 150st medlemmar ska teckna anslutningsavtal för att föreningen skall gå vidare och skriva kontrakt med Skanova och entreprenör. Detta accepterades av stämman. Stämman kom också fram till att sista datum att teckna anslutningsavtal är satt till 1 Juni.

Möjlighet att teckna anslutningsavtal fanns på mötet, men då alla medlemmar inte var där så finns avtal och markupplåtelseavtal tillgängliga här nedanför att skriva ut själv. Fyll sedan i och skriv under avtalen i två exemplar. Behåll det ena själv och lämna det andra till närmaste styrelsemedlem!

Har du inte tillgång till skrivare så kontakta någon i styrelsen så ordnar vi så att ni får ett avtal.

Per-Anders Nilsson Ordförande i OlebyNet.

Warning: Use of undefined constant sidebar - assumed 'sidebar' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/3/0/c/oleby.net/httpd.www/wp-content/themes/purity/single.php on line 29